Wintergames Huizen

Extra sport- en spelactiviteiten in jouw eigen wijk tijdens de wintermaanden!

Van 21 december tot en met 5 februari houden we in Huizen de Winter Games. Het doel is om op in de wijk laagdrempelige sportactiviteiten aan te bieden aan jeugd en jongeren.
De Winter Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland om jongeren te motiveren om tijdens deze donkere wintermaanden lekker in beweging te komen.
Bewegen is juist nu pure noodzaak voor kinderen en jongeren. Daar ontmoeten zij anderen en kunnen ze hun energie kwijt. De buurtsportcoaches van Montris en Sportadviesgroep bieden daarom dit programma aan. Dit is extra belangrijk omdat door de ‘lockdown’ kinderen nu niet sporten op school, bij de vereniging en moeizamer in de wijk.

LET OP: aanmelden voor de activiteiten voor jongeren van 12 t/m 17 jaar kan nu ook via Whatsapp; app Anne van Sportadviesgroep via 06-15236475 (of gebruik de links op deze pagina om via het formulier in te schrijven).

 

Afdrukken E-mail

Programma maart 2018

Beste ouders en kinderen,

Ook in maart is er weer veel te doen binnen gemeente Huizen! Zie de foto voor het programma van maart 2018.

Deze maand bieden we weer peuter bootcamp lessen aan, maar ook ouder-kind bootcamp lessen (startend vanaf een groepje met 5 ouders). En wat denken jullie van Freerunning lessen?
Want voor de Freerunners hebben we goed nieuws:

Vrijdag 9 maart kunnen we al beginnen met de eerste wekelijkse lessen in maart*.

Alle lessen zijn toegankelijk voor alle bewoners in Huizen, doen jullie ook mee?

We hopen jullie weer snel te zien en wensen jullie alvast een fijn en sportief weekend!

* vrijdag 23 maart komt de Freerunning les te vervallen

Afdrukken E-mail

"Zelf aan Zet" loopt!

23 jan, 2016

Samen met lokale instellingen en sportverenigingen wil de gemeente Huizen werken aan een actiever, socialer en gezonder Huizen. Onder de naam ‘Sportief Huizen, samen gezond’ wordt lokaal samengewerkt en worden op verschillende terreinen buurtsportcoaches ingezet. Zo ook bij het buurtsportcoach-traject “Zelf aan Zet”, een initiatief van de gezondheidscentra Huizen en Versa Welzijn.

In de samenwerking tussen welzijn en de eerste lijns gezondheidsaanbieders van de beide gezondheidscentra wordt een kwetsbare groep inwoners gestimuleerd tot een actieve levensstijl met alle positieve gevolgen van dien. Chronisch zieken, inwoners met een lage participatiegraad (eenzaamheid) en lage sociaal, economische status (SES) vormen de primaire doelgroep.

Dat het “Zelf aan Zet” lukt om de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen te vergroten en een actieve levensstijl te stimuleren, blijkt. Zonder veel ruchtbaarheid zijn sinds de start in de eerste twee maanden inmiddels 11 mensen doorverwezen richting beweeg- en/of sociale activiteiten. Een heel mooi resultaat, gerealiseerd in een relatief kort tijdsbestek.

Spreekt bovenstaand u aan en zou u er meer over willen weten, neem dan contact op met Herjan Gerlings van Versa Welzijn. Hij is bereikbaar op 035-750 41 37 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afdrukken E-mail

Meer artikelen...