Jeugdsport

Ga naar jeugd- en jongerensport


 

Seniorensport

Ga naar seniorensport

 


 

Aangepast sporten

Ga naar aangepast sporten


 

Sportverenigingen

Op deze pagina worden alle sportverenigingen in de gemeente Huizen gepresenteerd in een handig overzicht.

"Zelf aan Zet" loopt!

23 jan, 2016

Samen met lokale instellingen en sportverenigingen wil de gemeente Huizen werken aan een actiever, socialer en gezonder Huizen. Onder de naam ‘Sportief Huizen, samen gezond’ wordt lokaal samengewerkt en worden op verschillende terreinen buurtsportcoaches ingezet. Zo ook bij het buurtsportcoach-traject “Zelf aan Zet”, een initiatief van de gezondheidscentra Huizen en Versa Welzijn.

In de samenwerking tussen welzijn en de eerste lijns gezondheidsaanbieders van de beide gezondheidscentra wordt een kwetsbare groep inwoners gestimuleerd tot een actieve levensstijl met alle positieve gevolgen van dien. Chronisch zieken, inwoners met een lage participatiegraad (eenzaamheid) en lage sociaal, economische status (SES) vormen de primaire doelgroep.

Dat het “Zelf aan Zet” lukt om de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen te vergroten en een actieve levensstijl te stimuleren, blijkt. Zonder veel ruchtbaarheid zijn sinds de start in de eerste twee maanden inmiddels 11 mensen doorverwezen richting beweeg- en/of sociale activiteiten. Een heel mooi resultaat, gerealiseerd in een relatief kort tijdsbestek.

Spreekt bovenstaand u aan en zou u er meer over willen weten, neem dan contact op met Herjan Gerlings van Versa Welzijn. Hij is bereikbaar op 035-750 41 37 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..