Jeugdsport

Ga naar jeugd- en jongerensport


 

Seniorensport

Ga naar seniorensport

 


 

Aangepast sporten

Ga naar aangepast sporten


 

Sportverenigingen

Op deze pagina worden alle sportverenigingen in de gemeente Huizen gepresenteerd in een handig overzicht.

Programma maart 2018

Beste ouders en kinderen,

Ook in maart is er weer veel te doen binnen gemeente Huizen! Zie de foto voor het programma van maart 2018.

Deze maand bieden we weer peuter bootcamp lessen aan, maar ook ouder-kind bootcamp lessen (startend vanaf een groepje met 5 ouders). En wat denken jullie van Freerunning lessen?
Want voor de Freerunners hebben we goed nieuws:

Vrijdag 9 maart kunnen we al beginnen met de eerste wekelijkse lessen in maart*.

Alle lessen zijn toegankelijk voor alle bewoners in Huizen, doen jullie ook mee?

We hopen jullie weer snel te zien en wensen jullie alvast een fijn en sportief weekend!

* vrijdag 23 maart komt de Freerunning les te vervallen

Kick-off: "De Sportieve en Gezonde School"

28 okt, 2015

Samen met lokale sportverenigingen en instellingen wil de gemeente Huizen werken aan een actiever, socialer en gezonder Huizen. Onder de naam ‘Sportief Huizen, samen gezond’ wordt lokaal samengewerkt en worden op verschillende terreinen buurtsportcoaches ingezet. De kick-off is op woensdag 28 oktober a.s. Dan start het project “De sportieve en gezonde school”. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Programma 28 oktober

In de ochtend van woensdag 28 oktober bezoekt wethouder Marianne Verhage, samen met de buurtsportcoaches, zes basisscholen in Huizen. Een oude, Amerikaanse, schoolbus rijdt dit gezelschap van school naar school. Op elke school zijn er activiteiten en (sportieve) clinics.

  • 08.30 uur    Gouden Kraal
  • 09.15 uur    Holleblok (2e Montessorischool, De Tweemaster en De Kamperfoelieschool)
  • 10.15 uur    De Springplank
  • 11.15 uur    De Optimist

Buurtsportcoaches

Met inzet van buurtsportcoaches willen we dat inwoners van Huizen (nog) meer gaan sporten, bewegen en actief deelnemen aan de maatschappij. Daarbij werken sportverenigingen en andere sportaanbieders samen met bijvoorbeeld onderwijs, zorg of kinderopvang. De inzet is gericht op verschillende doelgroepen: jongeren, ouderen, mensen in de buurt of mensen met een beperking. De inzet van buurtsportcoaches is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Rijksoverheid.

Freerunning lessen voor kinderen van 6-12 jaar

5 apr, 2017

Zin om een speedvault, wallflip lazy vault of coole salto`s te leren? Kom naar Gymzaal Ellertsveld 3 in Huizen voor 8 x 1 uurtje freerunning.

Meer informatie op montris.nl.

"Zelf aan Zet" loopt!

23 jan, 2016

Samen met lokale instellingen en sportverenigingen wil de gemeente Huizen werken aan een actiever, socialer en gezonder Huizen. Onder de naam ‘Sportief Huizen, samen gezond’ wordt lokaal samengewerkt en worden op verschillende terreinen buurtsportcoaches ingezet. Zo ook bij het buurtsportcoach-traject “Zelf aan Zet”, een initiatief van de gezondheidscentra Huizen en Versa Welzijn.

In de samenwerking tussen welzijn en de eerste lijns gezondheidsaanbieders van de beide gezondheidscentra wordt een kwetsbare groep inwoners gestimuleerd tot een actieve levensstijl met alle positieve gevolgen van dien. Chronisch zieken, inwoners met een lage participatiegraad (eenzaamheid) en lage sociaal, economische status (SES) vormen de primaire doelgroep.

Dat het “Zelf aan Zet” lukt om de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen te vergroten en een actieve levensstijl te stimuleren, blijkt. Zonder veel ruchtbaarheid zijn sinds de start in de eerste twee maanden inmiddels 11 mensen doorverwezen richting beweeg- en/of sociale activiteiten. Een heel mooi resultaat, gerealiseerd in een relatief kort tijdsbestek.

Spreekt bovenstaand u aan en zou u er meer over willen weten, neem dan contact op met Herjan Gerlings van Versa Welzijn. Hij is bereikbaar op 035-750 41 37 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..